Temperature rastu, a Venera prelazi u znak Lava! 

Nakon što je plivala kroz okean emocija Raka, Venera grandiozno ulazi u Lava 31. jula i stupa na scenu sa samopouzdanjem i šarmom.

Rečima Madone, žene sa Suncem i Venerom u Lavu: “Express, don’t repress.”

Ovaj spektakularni tranzit poziva na slavlje i entuzijazam. Signalizuje vreme za kreativnost, strast i dramatične izjave ljubavi. Nikada nije bilo bolje vreme da prihvatite svoju unutrašnju kraljevsku prirodu i pokažete svoje jedinstvene talente i šarm.

U astrologiji, Venera odražava senzualnu prirodu boginje Afrodite kao simbol ljubavi, lepote i zadovoljstva. Takođe upravlja temama finansija, vrednostima i osećajem samopoštovanja. Tranziti Venere nisu ništa drugačiji; znak Zodijaka kroz koji Venera prolazi opisuje sve, od našeg kolektivnog pristupa ljubavi i lepoti do načina na koji trošimo i zarađujemo novac.

Lav je pod vladavinom večno gorućeg Sunca i živahnog elementa Vatre. Kada se Venera spoji s ovim fiksnim znakom, planeta ljubavi dobija kraljevsku i intenzivno strastvenu prirodu, uvećavajući našu želju za romantikom, lepotom i samoizražavanjem. Bilo da je reč o romantičnim ili kreativnim aspektima, ovaj tranzit može objasniti zašto smo odjednom više ljubazni i samouvereni u vezi s našim srcem.

Venerin put kroz filmski Lav izaziva nalet inspiracije i želju da zasijamo. Umetnički poduhvati su izuzetno favorizovani pod ovim tranzitom, jer vibrantna suština Lava ohrabruje nas da pokažemo svoje talente i uživamo u pažnji. Ovo je odlično vreme za pokretanje kreativnih projekata, planiranje nastupa ili bar uživanje u hobijima koji vam donose radost.

Pazite na svoje navike potrošnje. Venerina raskoš u Lavu može biti primamljiva, jer nas inspiriše da se rasipamo na luksuzne predmete ili iskustva koja nas i ljude oko nas čine posebnima. Iako nema ništa loše u uživanju u životnim zadovoljstvima, važno je održati zdravu ravnotežu u tom procesu.

Čitajte dalje da biste saznali šta Venera u Lavu znači za vaš znak Zodijaka!

Ovan (21. mart – 19. april)

Vaša harizma je na vrhunskom nivou, i nemamo sumnje u vaše talente, Ovne. Venera u Lavu sija kroz vašu petu kuću ljubavi, strastvenih projekata i samoizražavanja, signalizirajući period u kojem ćete zasijati u svim aspektima svog života.

Pored toga što će vam povećati kreativnost i samopouzdanje, verovatno ćete se osećati ugodnije sa svojom autentičnošću dok primate pozitivnu pažnju i divljenje od onih oko vas. Romantični susreti su razigrani i strastveni, što ovo vreme čini fantastičnim za dejtovanje i upoznavanje novih ljudi.

Bik (20. april – 20. maj)

Uložite u sebe i svoj prelepi dom, Biku. Sa vašim nebeskim vladarom, Venerom, u Lavu i vašom četvrtom kućom emocionalnih temelja, prisustvo planete ljubavi naglašava teme vezane za dom i porodicu, čineći ovo divnim vremenom za fokusiranje na svoj unutrašnji svet i porodični život.

Ulepšajte svoj životni prostor, čak i ako je to nešto jednostavno kao paljenje vaše omiljene mirisne sveće. Ako razmišljate o kupovini ili prodaji nekretnina, ovaj tranzit je takođe povoljan za ostvarivanje profitabilne investicije.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Vaše reči teku lako, a vaš glas očarava one oko vas, Blizanci. Sa Venerom u Lavu i vašom trećom kućom komunikacije i neposrednog okruženja, vaši interakcije će verovatno biti harmoničnije i angažovanije.

Ovo je odlično vreme za pisanje, govorništvo i pokazivanje vaših ideja i talenata. Tračarenje s bliskim prijateljima nikada nije bilo tako dobro. Ako promovišete događaj ili kreativni projekat, Venera u Lavu može vam doneti marketinšku energiju za koju niste ni znali da vam je potrebna.

Rak (21. jun – 22. jul)

Brojte svoje blagoslove i znajte svoju vrednost, Raku. Dok Venera prolazi kroz hrabrog Lava, ona krasi vašu drugu kuću stabilnosti, novca, udobnosti i senzualnih zadovoljstava. Ovo je odlično vreme za pregled finansijskih planova i otkrivanje novih načina za sticanje bogatstva.

Venera u Lavu takođe uživa u finim stvarima, što je još jedan razlog da se počastite nečim posebnim što vas čini cenjenim i poštovanim. Ovaj tranzit takođe može inspirisati kreativne načine za zaradu, bilo kroz umetničke talente ili hobije.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Uživajte u svom sjaju, Lavovi. Nije svaki dan kada planeta šarma, ljubavi i lepote tranzitira vaš znak. Tokom ovog perioda, vaša harizma je na vrhunskom nivou, pojačavajući vašu želju za naklonošću i samoizražavanjem. Suština Venere čini vas još magnetičnijim i privlačnijim za druge, a vaš društveni život verovatno će procvetati.

Bilo da je reč o društvenim ili romantičnim aspektima, vaša šarmantna prisutnost je primećena i cenjena. Osećate potrebu da se prepustite samoljublju i nezi? Kada se Venera vrati u vaš znak, negovanje sebe i stavljanje sopstvene sreće na prvo mesto biće vam na umu.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Nađite vremena za sebe, čak i ako to znači da se malo udaljite od svakodnevnog života, Device. Dok Venera prolazi kroz vašu mističnu dvanaestu kuću zatvaranja, introspekcije i duhovnosti, verovatno ćete više ići unutra i povući se, jer je ovo vreme za fokusiranje na unutrašnji mir.

Rituali samoljublja kao što su meditacija, vođenje dnevnika ili rad na kreativnom projektu iza kulisa mogu biti posebno korisni tokom ovog vremena. Prihvatanje samoće takođe služi kao prilika za lični rast i samo-otkrivanje.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Pošaljite te e-pozivnice jer ste omiljeni domaćin, Vago. Vaš dragi planetarni vladar, Venera, tranzitira kreativni znak Lava dok osvetljava vašu jedanaestu kuću asocijacija, zajednice i osećaja pripadnosti u svetu.

Prisustvo planete ljubavi ovde ne samo da pojačava vašu želju za druženjem i povezivanjem, već ističe i zadovoljstva prijateljstva i saradnje. Vaš društveni život je živahan i ispunjen, što ovo čini odličnim vremenom za proširenje vašeg društvenog kruga i povezivanje sa istomišljenicima koji dele slične nade i snove za budućnost.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Osvežite svoju veb stranicu i ulepšajte svoj LinkedIn profil, Škorpijo. Sa planetom šarma i obilja koja sija u vašoj desetoj kući autoriteta, karijere i ugleda u svetu, nebeski reflektor je na vašim ličnim i profesionalnim postignućima, čineći vas još prijemčivijim za privlačenje pohvala i uspeha.

Bez gubljenja iz vida vašeg ličnog života, ovaj tranzit je idealan za poboljšanje i usavršavanje vašeg javnog imidža. Pokažite svetu kako preuzimate vođstvo i pustite svoje kreativne talente da zasijaju.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Putujte sa stilom, Strelče. Venera u Lavu redefiniše vaše značenje “carpe diem,” a vaša lista želja odjednom je veća nego ikada. Dok planeta ljubavi prolazi kroz vašu devetu kuću avanture, obrazovanja i samo-otkrivanja, sve, od vaših kreativnih maštarija do romantičnih udvarača koje privlačite, pokazuje vašu zahvalnost za kulturu i sve egzotične stvari.

Bilo da je reč o udaljenoj destinaciji ili vikend-izletu, putovanja tokom ovog perioda mogu vam doneti ogromnu radost, prilike za romantiku i dublje razumevanje za spontanost i avanturu.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Lepota koju tražite leži duboko pod ovim Venerinim tranzitom, Jarče. Aktivirajući vašu zavodljivu osmu kuću intimnosti, transformacije i duševnih veza, Venera u Lavu naglašava vašu želju za harmonijom i povezivanjem koja nadilazi fizičko.

Ovde, Venera vas podstiče da ostavite prostor za ranjivost i emocionalnu povezanost, jer to može dovesti vas i značajnu osobu ka većem poverenju i bliskosti. Finansijske saradnje takođe mogu biti povoljne, jer ste otvoreniji za razgovore o novcu i novim nivoima rasta, bilo lično ili profesionalno.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Okružite se ljudima koji vas slave i inspirišu, Vodolijo. Kada Venera tranzitira Lavom i vašom sedmom kućom posvećenosti i značajnih drugih, planeta ljubavi pojačava vašu sposobnost da se harmonično povežete s onima oko vas, donoseći dodir topline i naklonosti u vaše interakcije.

Romantične veze takođe će verovatno procvetati, s obzirom da je ovo Venerina astrološka kuća vladavine. Ovo je odlično vreme za fokusiranje na saradnju i uzajamnost, bilo lično ili profesionalno.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Zabavite se više, Ribe. Dok planeta ljubavi i zadovoljstva sija kroz Lava i vašu šestu kuću rutina, osećate se sve sigurnijim, diplomatskim i željnim povezivanja s kolegama i služenja onima oko vas. Takođe možete pronaći više uživanja i zadovoljstva u svakodnevnim zadacima.

Ovo je takođe odlično vreme za usvajanje novih zdravstvenih navika koje vam donose radost i čine da se osećate kao svoje najbolje ja. Dok je važno posvetiti se svojim odgovornostima, ovaj tranzit vas podseća da nađete ravnotežu između rada i zadovoljstva.